Koekjes voor onze trouwe viervoeters
Is je trouwe viervoeter helemaal uitgekeken op de saaie hondenbrokjes uit de supermarkt? Heb je zin om hem eens lekker te verwennen met iets nieuws en origineels? Dat is perfect mogelijk! Je hoeft heus geen Michelinster te hebben om je eigen hondenkoekjes te bakken. De bereidingswijze van deze koekjes komt per slot van rekening grotendeels overeen met die van mensenkoekjes. Het grootste verschil zit hem in de bestanddelen van het deeg.
Door je eigen hondenkoekjes te bakken, speel je in een actieve rol in de gezondheid van je hond. Je kan je zelfgemaakte hondenkoekjes namelijk volstoppen met gezonde ingrediënten. Erg handig als je hond aan een vitaminen- of mineralentekort lijdt.
Hieronder vind je alvast een voorsmaakje: Rundvleespastei
Benodigdheden:
- 500g rundergehakt
- 1 zoete aardappel
- 1 pastinaak
- 1 wortel
- ½ courgette
- 50g aardappelvlokken
- 50g aardappelzetmeel
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel basilicum
Bereidingswijze:
Braad het rundergehakt in een pan, laat het geheel afkoelen en uitlekken. Schil de pastinaak en de zoete aardappel en snij ze in stukjes. Laat koken tot ze zacht zijn en pureer. Rasp de wortel en de courgette en laat het sap ervan ook uitlekken. Snij de tijm en de basilicum fijn. Meng alle ingrediënten (rundvlees, zoete aardappel, pastinaak, wortel, courgette, aardappelvlokken, aardappelzetmeel, tijm en basilicum) in een kom. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bedek de taartbodem met bakpapier, zo komt de taart nadien makkelijker los uit de vorm. Giet het mengsel in de taartvorm en laat ongeveer 25 minuten bakken. Laat de warme taart afkoelen. Je kan de taart achteraf naar smaak versieren met kaas of room.
Meer recepten?
Als je meer te weten wilt komen over deze hondenkoekjes, neem dan eens een kijkje op de website van Westwing. Westwing werkte samen met gerenommeerde voedingsexperts, en lanceerde een leuk E-Book met allerlei recepten om zelf hondenkoekjes te bakken.
In het E-Book “Koekjes voor onze trouwe viervoeters” staan ook interessante interviews met hondenexperts- en liefhebbers, en je vindt er handige informatie over producten die je al dan niet mag gebruiken in het deeg. Bakken maar!