Gezondheid

Wanneer je de dierenartskosten niet kunt betalen

Spannend moment Je hond heeft onverwacht een ingreep nodig, maar je hebt er het geld niet voor. In deze situatie wil je natuurlijk nooit terecht komen. Wat kun je nu al regelen en wat te doen in geval van nood?

Is de dierenarts onbetaalbaar geworden?

Dierenkliniek Doggo.nl is voor jou op onderzoek uit gegaan en heeft medewerkers van zelfstandige dierenklinieken geïnterviewd over dit gevoelige onderwerp. Hoe zit het nu precies en hoe komen de tarieven tot stand?

Castratie van de reu – De gevolgen voor gezondheid en gedrag

Reu Dankzij de wetenschap komen we steeds meer te weten over de effecten van castratie op de reu. Wat zijn de invloeden op de gezondheid en het gedrag?

Leishmania bij honden

Leishmania Heb jij een hond uit het buitenland en heeft deze last van kale plekken en korstjes op de huid? Dan is het raadzaam actie te ondernemen. Leishmania is een aandoening die door de zandvlieg wordt overgebracht op honden. Wat zijn de symptomen en hoe ziet de behandeling er uit?

Van beschermkraag tot medisch beschermende kleding

Recovery Suit na operatie Na een operatie is het belangrijk te voorkomen dat de hond aan de wond gaat likken. Welke mogelijkheden zijn er naast de bekende lampenkap? Wij vergelijken beschermkraag en medische kleding, welke is het meest beschikt voor jouw hond?

Integratieve diergeneeskunde: de integratie van reguliere en alternatieve diergeneeskunde

Diergeneeskunde Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen reguliere, alternatieve, complementaire en integratieve diergeneeskunde? En wat houdt holistisch precies in?

Pootamputatie bij de hond

Jip met 3 poten Pootamputatie bij een hond is een ingrijpende operatie. Dit artikel beschrijft het proces dat voorafgaat aan het besluit tot amputatie en het herstel.

Challenge: hoe loopt jouw hond?

Hoe loopt jouw hond? Wist je dat je aan de manier van lopen kunt zien of je hond eventuele klachten of pijn heeft? Waar moet je op letten? Wat zijn signalen van eventuele pijn?

Heeft jouw hond pijn? Hondenmassage kan helpen!

Massage bij pijn Pijn heeft een sterke doorwerking op emoties en gedrag van je hond. Hoe herken je pijn? In dit artikel geven we je tips zodat jij je hond kunt helpen.

Endocrien systeem – het belang van een goede hormoonhuishouding

Endocrien systeem hond De mentale en fysieke gezondheid van je hond worden beïnvloed door hormonen en neurotransmitters. Hoe werkt dat precies en welke invloed heb jij daarop?

Antivlooien- en tekenmiddelen: de zin en onzin

Anti-teken Welke middelen zijn er op de markt tegen teken en vlooien? Kun je beter een chemisch of een natuurlijk middel kiezen? En wat zegt de wet hierover? Dit artikel helpt je door de bomen het bos te zien.

Hoe herken je hooikoorts bij je hond?

Hooikoorts bij honden Ook honden kunnen hooikoorts hebben. Heeft je hond last van jeuk en bijvoorbeeld korstjes of kale plekken? Dan kan er sprake zijn van allergie. Welke behandelmethoden zijn er om de allergie draaglijker te maken voor je hond?

Wat is het verschil tussen castratie en sterilisatie?

Anatomie teef en reu Er blijkt nog veel onduidelijkheid te zijn over de termen castratie en sterilisatie bij honden. Over het algemeen wordt de term castratie meer geassocieerd met reuen (mannelijk) en sterilisatie met teven (vrouwelijk). Reuen en teven kunnen echter beide zowel gecastreerd als gesteriliseerd worden.

Castratie van de teef – De gevolgen voor gezondheid en gedrag

Teef Overweeg je om je teef te laten castreren? Lees dan eerst over de effecten van deze ingreep op de gezondheid en het gedrag van jouw hond.

Veel voorkomende spoedeisende oogaandoeningen bij de hond

Pekingees Zie je iets afwijkends aan de ogen van je hond? Neem dan direct contact op met je dierenarts. Lees hier over veel voorkomende spoedeisende oogaandoeningen.

Oorontsteking bij honden

Hond met oorontsteking De meeste honden krijgen in hun leven wel eens te maken met een ontstoken oor. Sommige rassen ook wat vaker dan andere. Een oorontsteking kan veel pijn doen, het is dus zaak dit zo snel mogelijk te behandelen. Hoe weet je of je hond last heeft van oorontsteking en wat kun je ertegen doen?

Epilepsie bij honden

Half uur na een epilepsie aanval Voor hondeneigenaren is het vaak verschrikkelijk om aan te zien wanneer hun hond een aanval heeft. Wat is epilepsie precies? Wat is ertegen te doen en hoe kun jij je hond het beste helpen?

Artrose bij honden

Berner Sennenhond Loopt jouw hond mank of komt hij stijver over dan anders? Dan kan het best zo zijn dat je hond artrose heeft. Dit gaat gepaard met veel pijn, het is dus zaak om snel een diagnose en behandeling te starten.

Tips voor als je hond geopereerd moet worden

Wanneer je hond geopereerd moet worden, gepland of onverwacht, kom je in een medische molen terecht. Een molen waarin er op het moment dat je erin zit weinig rust is om na te denken over wat jij eigenlijk wilt en hoe je dat gaat aanpakken. In dit artikel vind je tips die je zullen helpen om het zo optimaal mogelijk voor jou en je hond te maken.

Deel 1/3: Wel of niet castreren / steriliseren van een reu?

Hond loopt weg Deel 1/3: Er bestaan veel misverstanden over de effecten van een castratie / sterilisatie van een hond. Hieronder wil ik een en ander op een rijtje zetten, zodat je weloverwogen kunt beslissen of je je hond (reu of teef) wil laten castreren of niet. Om onduidelijkheid te voorkomen, wil ik hierbij melden dat ik geen voor- of tegenstander ben van castratie. Ik vind wel dat de overweging om hiertoe over te gaan zuiver moet zijn.

Deel 2/3: Wel of niet castreren / steriliseren van een teef?

Moederhond Deel 2/3: Castratie geldt als een reguliere oplossing voor een aantal klachten van de teef. Wat zijn de meest voorkomende redenen en alternatieven voor castratie van de teef? En wat komt er allemaal bij kijken?

Deel 3/3: Mogelijke negatieve gevolgen van castratie bij een hond

Leeftijden Deel 3/3: Ik vertel in dit deel over de mogelijke negatieve gevolgen van castratie op de langere termijn. Verder trek ik in dit derde deel een conclusie over castratie.

De opgroeiende hond

De opgroeiende hond 'Groot groeien gaat vanzelf', wordt vaak gedacht, maar is dat wel zo? Hoe kun je jouw pup begeleiden zodat hij uit kan groeien tot een zo gezond mogelijke volwassen hond? Hoe herken je het als je jonge hond lichamelijke klachten heeft? Of te wel: wat zijn de do's and don'ts bij opgroeiende honden?

Hoe ga je om met een blinde hond?

Blinde hond Blind of slechtziend zijn, brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Dat geldt voor mensen, maar ook voor honden. Hoe ga je als eigenaar van een blinde hond om met die handicap? Welke aanpassingen kun je doen om je hond te helpen zich veilig te voelen? In dit artikel geven we je een aantal tips van ervaringsdeskundigen.

Jeuk bij honden: wat kun je eraan doen?

Hond heeft jeuk Jouw hond krabt de hele dag, hij heeft duidelijk jeuk. Waarom hij jeuk heeft kan veel oorzaken hebben en is daarom soms lastig te achterhalen: van vlooien tot voedselallergie, van schurft tot een inwendige aandoening.

Heupdysplasie bij honden

Heupdysplasie Honden met heupdysplasie hebben pijn. Hoe herken je het? Welke behandelingen zijn mogelijk om de hond te helpen en wat kun jij zelf doen om jouw hond te ontlasten?

Osteopathie: over wervels, blokkades en manipulaties

Wervelkolom Er kunnen door verschillende oorzaken als ziekte, stress en trauma's, blokkades in de wervelkolom ontstaan. Een wervelblokkade veroorzaakt bij je hond stijfheid en/of pijn en op termijn kan een wervelblokkade ook gevolgen hebben voor het functioneren van huid, spieren en organen.

Titeren van je hond – de meest gestelde vragen

Vaccicheck Waarom zou je je hond laten titeren? Wat is titeren precies? Hoe vaak moet je titeren? Hoeft je hond dan nooit meer een inenting te krijgen?

Heeft jouw hond vlooien?

Vlooien Wist je dat vlooien naast het veroorzaken van jeuk ook ziektes kunnen overbrengen? Heeft jouw hond vlooien? In dit artikel lees je hoe je een vlooienplaag te lijf kunt gaan.

Kreupelheid bij honden

Kreupelheid Kreupelheid gaat vaak gepaard met pijn, het is dus zaak er iets aan te doen. Hoe herken je kreupelheid en wat kun jij doen om je hond te helpen?

Hydrotherapie voor honden

Hydrotherapie Hydrotherapie wordt ook wel Aqua(water)-therapie genoemd. Hydrotherapie is een vorm van revalidatie, zoals fysiotherapie, en wordt in water uitgevoerd. Door de positieve eigenschappen van het water, die bijdragen aan een sneller herstel van het dier.

Fysiotherapie bij honden

Fysiotherapie bij honden Dierfysiotherapie kan worden toegepast bij een hond wanneer dierenarts of eigenaar denken dat er een probleem van het bewegingsapparaat is. Wat is dierfysiotherapie? Hoe ziet een behandeling er uit? Waar kun je terecht? En wordt het vergoed door de verzekering?

Hoe ga je om met een dove hond?

Dove hond Hoe ga je om met een dove hond in je gezin? Wat is een BAER-onderzoek? Hoe train je een dove hond? In dit artikel vind je tips en hulp voor jou en je hond.

Parvo bij de hond

Parvo Iedereen heeft in zijn omgeving wel eens gehoord over die jonge hond, die aan Parvo is overleden. Het betreft vaak hondjes uit de broodfokindustrie die deze ziekte oplopen. Je dient de plaatsen waar de hond met Parvo is geweest te vermijden, want anders kan ook jouw eigen hond het krijgen en er zelfs door komen te overlijden.

Allergieën bij honden

Allergie Een gezond hondenlichaam maakt antistoffen aan tegen ziekmakende indringers zoals ongewenste micro-organismen. Bij een allergie maakt het lichaam ook antistoffen aan tegen stoffen waarbij dat niet zou moeten. Hoe kan een allergie ontstaan en vooral: wat kun je er aan doen?

Help, mijn hond heeft een teek!

Verwijderen teek met tick key Je bent met je hond naar het bos geweest en ontdekt een dag later een teek bij je hond. Had je de tekenbeet kunnen voorkomen? Hoe verwijder je een teek? Heeft je hond nu Lyme?

Vaccineren: iets om over na te denken!

Vaccineren Hoe vaak dien je je hond te vaccineren? Wat zijn de risico's? Is het wel nodig om jaarlijks te vaccineren? Wat is een titerbepaling?

Leptospirose – Ziekte van Weil bij de hond

Leptospirose is een algemene naam voor een infectieuze ziekte veroorzaakt door de bacterie Leptospira. Een van de ziektes veroorzaakt door leptospiren is de Ziekte van Weil. Hoe kun je deze ziekte voorkomen en eventueel behandelen? Wat weten we over het Nobivac L4 vaccin?

Kennelhoest bij honden

Kennelhoest In tegenstelling tot hetgeen de naam doet vermoeden, komt kennelhoest niet alleen voor bij honden die in kennels worden gehouden, maar kunnen alle honden gemakkelijk besmet raken. Wat zijn de symptomen en wat kun je er tegen doen?

Baarmoederontsteking bij de hond

Baarmoederontsteking Een baarmoederontsteking is een verzamelnaam voor verschillende soorten ontstekingen van de baarmoeder(wand). Hoe ontstaat het en vooral wat is er aan te doen?

Blaasproblemen bij honden – Incontinentie

Hond plast binnen Plast jouw hond regelmatig binnen? Honden kunnen blaasproblemen hebben van verschillende aard. De meeste problemen zijn te verhelpen. Ook kun je zelf iets doen om je hond te helpen.

Dementie bij honden

Bejaarde hond Bij veel mensen is niet bekend dat honden aan dementie kunnen lijden. Ze gaan op zoek naar oplossingen voor de problemen waar ze tegenaan lopen met hun oudere hond... echter de problemen blijven. Hoe herken je dementie en wat is ertegen te doen?

Ontstoken anaalklieren bij de hond

Hond heeft last van anaalklieren: sleetje rijden Problemen met de anaalklieren bij de hond komen vrij regelmatig voor. De meest voorkomende uiting is het ‘sleetje rijden’, waarbij de hond met zijn achterwerk over de grond schuurt. Dit is niet alleen vervelend, maar ook erg pijnlijk. Alle reden dus om deze kwaal nader te bekijken!

Diarree bij honden

Hond poept Als hondeneigenaar ontkom je er niet aan: bijna alle honden hebben wel eens diarree. De ene hond heeft het vaker dan de andere en veel grote hondenrassen zijn er erg gevoelig voor. Wat is er tegen te doen? En is het te voorkomen?

Je hond heeft kanker, wat nu?

Je hond heeft kanker Statistieken wijzen uit dat 50% van alle honden op hogere leeftijd kanker krijgt. Wat zijn de behandelmethoden voor honden? En waar kun je terecht?

Help, mijn hond stinkt!

Mijn hond stinkt Een onaangenaam probleem als je hond een lucht afgeeft waar de bloemen slap van gaan hangen. Niet bepaald gezellig samen op de bank en meenemen op bezoek wordt ook al niet op prijs gesteld. Wat kunnen de oorzaken zijn en wat kun je er aan doen?

Wat is het juiste moment voor euthanasie?

Oudere hond Het blijft altijd moeilijk om als eigenaar te bepalen wat het juiste moment is om het leven van je dier te beëindigen. Als je hond steeds slechter wordt zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten.
Doggo.nl

Doggo maakt gebruik van cookies voor het analyseren van onze bezoekers, social media en het tonen van advertenties. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close